Транспортният министър Георги Гвоздейков отговори на бившия служебен министър Христо Алексиев след гостуването му в

...
Транспортният министър Георги Гвоздейков отговори на бившия служебен министър Христо Алексиев след гостуването му в
Коментари Харесай

Гвоздейков отговори на Алексиев за медицинските хеликоптери: Политическо лицемерие!

Транспортният министър Георги Гвоздейков отговори на бившия служебен министър Христо Алексиев след гостуването му в бТВ, където приказва за медицинската помощ по въздух.

 

" След като е толкоз угрижен да има хеликоптери, дължи отговори ", написа във Facebook той.

 

Министърът зададе съответни въпроси:

 

" 1. Защо закри плана България Хели Мед Сървиз и изхвърли труда на специалистите в кофата, откакто осигуриха първият хеликоптер, с цел да започва активността по HEMS още през месец май?!

 

2. Защо е оповестил процедура по Оперативна програма за доставка на УСЛУГА и я разпорежда на външен реализатор (аутсорсинг), а не афишира Оперативна програма за обезпечаване на два хеликоптера на " Сух лизинг " (Под наем без екипаж) в случай, че имаме най-малко осем готови водача и България получава безплатно финансиране по НПВУ за покупка на 6 броя нови хеликоптера и създаване на системата HEMS, с цел да прави тази услуга?!

 

3. Защо приказва лъжи, да вземем за пример за образование на водачи, като договорът е обществен и всеки може да го прочете в портала на АОП и в него няма уговорка за образование на български водачи?! "

 

" Политическо двуличие е да приказваш за полезността на човешкия живот, когато преди сключване на контракт за придобиване на хеликоптер с български водачи на цена от 2.5 млн лв. с включени всички разноски за употреба за една година закриваш България Хели Мед Сървиз ", безапелационен е Гвоздейков. " И по-късно с грижа за човешкия живот от парите на данъкоплатците, за които си угрижен, правиш поръчка за 18 млн. лв., възлагаш я на непозната компания с непознати водачи без включително образование на български екипажи. "

 

" Г-н Алексиев, разликата са едни 8 млн. лв. на данъкоплатците, които можем да влагаме в успеваемост, човешки фактор, да проведем образования на медицински и летателни екипажи, да подсигурим нови услуги в превоза, да подобрим действителни проблематични сектори в инфраструктурата.

 

Цената и изискванията, които сте заложили в този контракт не избавя животи, това е финансово задължение и положителни комисионни скрити зад подправени планове!!! ", написа още той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР